Juniper

Juniper, Mathilda Wibom Westerberg

E-handel med känslan från ett Boutique Hotel

 

I detta avsnitt träffar vi Mathilda Wibom Westerberg som driver sitt bolag Juniper på distans från upper west side på manhattan new york. Juniper säljer sängkläder och liknande produkter med känsla från ett Boutique Hotel i södra Europa. Med personlig kommunikation har hon lyckats bygga ett starkt community här hemma i Sverige där många av bolagets kunder till och med svarar personligt på hennes nyhetsbrev. Bolaget omsatte förra året 10 miljoner kronor.

Även om Juniper idag är väletablerat så har de längst med vägen stött på flera kluriga och lärorika problem med bland annat kapitalanskaffning och svårigheter att få hem produkter av rätt kvalité i rätt tid. I intervjun får ni höra allt om hur Mathilda lyckats lösa problem som uppstått längst med vägen och om hur hon med sin personliga bolagsstrategi hittat ett unikt sätt att marknadsföra sig och nå ut i bruset.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Mathilda ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  • Fokusera på det viktiga och planera din tid. När du kommit i gång med din business så är det lätt att fokusera på fel saker. Hitta därför en strategi för att lägga din tid på saker som verkligen flyttar bolaget framåt.
  • Stressa inte fram en lansering MEN vänta inte tills allt är klart. Om du lanserar idag eller om några månader är inte viktigt i slutändan, det viktigaste är att det blir bra. Saker blir dock aldrig perfekta så vänta inte för länge i tron att det alltid kan bli bättre. Då finns det en risk att du aldrig blir färdig.
  • Våga sträcka ut en hand. Som företagare är man ofta ensam, särskilt innan man har ett team. Våga fråga människor i din närhet eller ta kontakt med någon som du ser upp till.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Fler poddavsnitt

I varje avsnitt intervjuar vi framgångsrika grundare eller ledare av e-handelsföretag. Hör hur de alla gjort för att lyckas och inspireras av deras mot- och medgångar.

holdit webb podcast Pontus Lindh Adam Lindh

HOLDIT, Pontus och Adam Lindh

I detta avsnitt träffar jag bröderna Pontus och Adam Lindh som varit med att bygga upp Holdit – ett företag som idag primärt säljer mobilskal. Bolaget har vuxit organiskt och lönsamt under hela deras

Se avsnitt »
martina sahl eldstickan

Eldstickan, Martina Sahl

Framgång utan en brinnande strategi   I detta avsnitt träffar vi Martina Sahl från företaget Eldstickan. Detta är ett bolag som säljer inredningsprodukter kopplat till eld och brandsäkerhet. Martina är en person som kör

Se avsnitt »

Jimmy Månsson, Elexir Pharma

Kosttillskott via andras e-handel I detta avsnitt träffar vi Jimmy Månsson som gick från att vara elitbrottare till att sälja kost- och hälsotillskott under varumärket Elexir Pharma. Han började sin entreprenörsresa med att driva

Se avsnitt »

Christer Pettersson, Författare

Starta E-handel, Tips för att lyckas   I detta avsnitt pratar vi om att ”starta e-handel”. Vad ska man tänka på innan man drar igång? Hur ska man tänka kring val av plattform, lagerlösningar

Se avsnitt »
Juniper

Juniper, Mathilda Wibom Westerberg

E-handel med känslan från ett Boutique Hotel   I detta avsnitt träffar vi Mathilda Wibom Westerberg som driver sitt bolag Juniper på distans från upper west side på manhattan new york. Juniper säljer sängkläder

Se avsnitt »
Philip Isberg

Philip Isberg, Dropshipment

Tjäna pengar på dropshipment   I detta avsnitt träffar vi Philip Isberg – en expert inom e-handel och dropshipment. Han har under de senaste åren startat 100-tals butiker där han framgångsrikt marknadsfört och sålt

Se avsnitt »

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Jonny Rosengren är en entreprenör med fokus på e-handel, SEO och SEM. Han har arbetat i branschen i över tio år och har erfarenhet från både internationella företag och egna verksamheter.

Hans framgångsresa började 2008 då han parallellt med sin anställning startade ett antal sajter som publicist / bloggare. Idag har Jonnys webbsidor mer än 500 000 unika besökare varje månad.

Idag driver Jonny flera e-handelsverksamheter, publicistsajter samt är delägare och CMO på rekryteringsföretaget E-commerce Recruit.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!