Grow With Inspiration

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

Senaste avsnittet

Amar Singh, The Watch Stand

I detta avsnitt träffar vi Amar Singh, delägare till The Watch Stand.  

Amar berättar i intervjun allt om strategier för sociala medier, användande av 3PL-lager, inköp från Kina och om vikten av juridiskt mönsterskydd. Ska du starta e-handel från grunden så får du här ett riktigt superavsnitt.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Senaste avsnittet

Andie Lahdo och Jorge Castro, ABS Wheels

I detta avsnitt träffar vi Andie Lahdo som är grundare till ABS Wheels och Jorge Castro som sedan starten är deras marknadschef.

ABS Wheels säljer framgångsrikt fälgar och däck på nätet, primärt inom Sverige. Med en unik idé om en fälg som går att flytta mellan olika bilmodeller skapades ABS Wheels som idag omsätter över 100 miljoner kronor med god lönsamhet. Jorge, en stjärna på digital marknadsföring, kom in ungefär ett år efter lansering med uppdrag att få igång försäljningen.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Jonny Rosengren är en entreprenör med fokus på e-handel, SEO och SEM. Han har arbetat i branschen i över tio år och har erfarenhet från både internationella företag och egna verksamheter. 

Hans framgångsresa började 2008 då han parallellt med sin anställning startade ett antal sajter som publicist / bloggare. Idag har Jonnys webbsidor mer än 500 000 unika besökare varje månad. 

Idag driver Jonny flera e-handelsverksamheter, publicistsajter samt är delägare och Marknadsansvarig i rekryteringsföretaget E-commerce Recruit. 

Jonny Rosengren

Tidigare avsnitt

Mikael Snabb, CAIA

I detta avsnitt träffar vi Mikael Snabb VD och medgrundare till Caia Cosmetics. Tillsammans med Bianca Ingrosso och Jesper Matsch så lanserade de för snart tre år sedan Caia som med hjälp av Biancas stryka i sociala medier lyckats växa rekordsnabbt. I avsnittet får vi höra den fantastiska storyn om hur samarbetet med Bianca föddes och om hur de har lyckats involvera kunderna i hela resan från produktframtagning till försäljning.  

Ludvig Ungewitter, SWEEF​

I detta avsnitt träffar jag Ludvig Ungewitter CEO och grundare till möbelföretaget Sweef. Ludvig har en lång erfarenhet av e-handel och var den som startade Byggmax e-handel och såg till att de kom igång med digitaliseringen av verksamheten. Nu omsätter Sweef nästan 100 miljoner kronor på ett fåtal produkter.

Gustaf Ollas, ICANIWILL

Gustaf grundade ICANIWILL år 2012, helt utan erfarenhet av varesig design, klädproduktion eller e-handel, och i oktober passerade de 100 miljoner i omsättning sedan årsskiftet. Stora delar av framgången bygger på samarbete med influenser vilket fortfarande är den största försäljningskanalen.

Jenny Rydhström, Gents

Jenny Rydhström, grundare till Gents.com, startade sitt företag redan 2003 när e-handel fortfarande var nytt och knappt fanns som yrke. Jenny berättar i avsnittet om flera viktiga lärdomar. Exempelvis om erfarenheter av felaktiga inköp av produkter som fortfarande finns på lager efter flera år och om logotyper som blir stulna av kinesiska företag. Ta chansen att lära dig från en av e-handelsbranschens mest erfarna och rutinerade personer.

Jimmy Tieu, Estore

Jimmy Tieu startade för några år sedan företaget Estore. Idag omsätter de runt 100 miljoner kronor och har cirka 35 anställda. Han började sin verksamhet från föräldrarnas garage där hans första investering var inköp av mobilskal för 500 kronor. Därifrån tog han sedan företaget vidare med familjens hjälp. I början, och än idag, genereras en stor del av försäljning via marknadsplatser.

Peder Apelgren, Clas Ohlson

Peder är ansvarig för Clas Ohlsons digitala affär som omfattar den egna kanalen, partnerskap och digitala marknadsplatser. I Sverige säljer de exempelvis en del av sitt sortiment genom partnerskap med exempelvis Mathem i Sverige och utanför Norden erbjuder Clas Ohlson sitt sortiment via Amazon.
 

Fredrik Palm, Desenio

Fredrik kom in i verksamheten 2016 när bolaget endast omsatte 28 miljoner kronor. Med inspiration och tydligt fokus så landade de för 2019 på 600 miljoner kronor i omsättning. I podden berättar han om deras nyckel till framgång och deras strategi för att ta sig ann nya länder. Vi fördjupar oss även ämnen såsom online marknadsföring, marknadsplatser och om hur man bygger ett framgångsrikt e-handelsföretag.
 

Björn Thorngren, MEDS

Björn Thorngren är grundare och CEO av nätapoteket MEDS. Han har tillsammans med sina två medgrundare på några år lyckats bygga upp ett apotek på nätet som idag omsätter runt 100 miljoner kronor. Målet är nu att snabbt öka i omsättning med hjälp av en kassa på imponerande 250 miljoner kronor i nyintaget kapital. Redan första månaden omsatte de runt 1 miljon kronor efter att ha kört en aggressiv kampanj och erbjudit kunderna 30% rabatt på hela det receptfria sortimentet. 
 

Avsnitt 23

Intervju med Gustaf Ollas, ICIW

Avsnitt 22

Intervju med Jenny Rydhström, Gents

Avsnitt 21

Intervju med Jimmy Tieu, Estore

Avsnitt 20

Intervju med Peder Apelgren, Clas Ohlson

Avsnitt 19

Intervju med Fredrik Palm, VD Desenio

Avsnitt 18

Intervju med Björn Thorngren, MEDS

 

 

Avsnitt 17

Intervju med Nicklas Storåkers, PriceRunner

Avsnitt 16

Intervju med Fedja Porobic, Growth Hacking

Avsnitt 15

Intervju med Filip Karlander, Widforss

Avsnitt 14

Intervju med Bank Bergström, Nordic Nest

Avsnitt 13

Intervju med Mårten Åkeson & Adam Gillberg, Proteinbolaget

Avsnitt 12

Intervju med Victor Halvarsson, Vanbruun.com

Avsnitt 11

Intervju med Måns Danielsson, Mat.se

Avsnitt 10

Intervju med Linus, WGP

Avsnitt 9

Intervju med Henrik Grundén, STRONGER

Avsnitt 8

Intervju med Andreas Weiss och Carina Toss, Smilebutiken.se

Avsnitt 7

Intervju med Rickard Lyko, VD och grundare, Lyko.se

Avsnitt 6

Intervju med Monika Dagberg, E-handelschef, Granngården

Avsnitt 5

Intervju med Rickard Kemfors, VD, Panduro Group

Avsnitt 4

Intervju med Jens Andersson, SEO för E-handel

Läs mer om avsnittet.

Avsnitt 3

Intervju med John Ekström, CEO, John Henric

Läs mer om avsnittet.

Avsnitt 2

Hossein Sadr – Grundare, CarpetVista

Läs mer om avsnittet.

 

Avsnitt 1

Kristoffer Väliharju – CEO, Cdon.com

Läs mer om avsnittet.

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion