Gymutrustning online - SEO blev nyckeln till lönsam tillväxt

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #42

Joel Löwenberg, Gymkompaniet

I detta avsnitt träffar jag Joel Löwenberg från företaget Gymkompaniet. Detta bolag säljer gym och träningsutrustning på nätet till både privatpersoner och företag. En stor del av företagets trafik kommer från SEO-artiklar och Joel uppskattar att han säkert skrivet närmre 200 artiklar om bara skivstänger. Målet är att synas på topp fem på alla relevanta sökfraser inom ämnet gymutrustning. Utöver SEO så arbetar de med SEM och annonsering på sociala media. Nyhetsbrev är något som skickas sporadiskt men det är absolut ett område där det finns mycket att växa. 
 
Joel köpte Gymkompaniet 2016, som även var hans arbetsplats, då bolaget omsatte drygt 2 miljoner kronor. Idag, drygt 5 år senare, har omsättningen ökat till över 60 miljoner kronor med 8 anställda. En tillväxtresa som lyckats tack vare hårt arbete och genom att hela tiden ligga på gränsen sett till cash flow. Vid flera tillfällen har han lyckats med bedriften att sälja produkterna medans de fortfarande transporteras i container via båt från Asien. Han ser bolagsdrivandet som en långsiktig investering där han hoppas driva sitt bolag i många decennier framöver. 

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Joel ger i intervjun även 3 råd (+ett bonusråd) till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden var:

  1. Allting kommer att ta längre tid än du tror, särskilt det som är tråkigt. Mycket tar betydligt mer tid än du tror men det är också den tiden som gör skillnaden mellan de som lyckas och de som misslyckas.
  2. Lägg pengar på produkter eller marknadsföring i början. Det finns ingen anledning att lägga pengar på kontor, möbler, firmabil etc i början. Använd dessa pengar där de gör bäst nytta istället.
  3. Gör det bara. Det kommer att komma många beslut och vägskäl längst med vägen men ibland måste man bara göra saker och ta beslut även om de är jobbiga.

Bonusråd: Lägg full fokus på aktiviteter som ger försäljning. Många gånger fastnar folk i detaljer och lägger enormt mycket tid på detta i stället för att sälja.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion