hanataba podcast

Hanataba – från idé till framgångsrik e-handel

I detta avsnitt träffar jag Christian och Ebba Jonasson som driver familjeföretag Hanataba. Christian är grundare till bolaget och också uppfinnare till produkten med samma namn. Förra året omsatte de 16 miljoner och i år satsar de på att komma över 30 miljoner i omsättning.

Hanataba, som betyder bukett på japanska, är en produkt som säkerställer att blombuketten står perfekt på bordet samtidigt som de tillför en snygg designdetaj till buketten. En stor vändning i bolaget kom när Chistians dotter Ebba började i bolaget och lyckades växa deras följarskara på instagram från 7 000 till över 180 000 följare på mindre än ett år.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns:

Råd för framgång

I intervjun får du som drömmer om att starta företag en står mängd råd som kan vara till nytta. Du får också många insikter i processen hur man kommer från idé till färdig produkt. Sist i intervjun ger Christian och Ebba även ett par råd till dig som vill starta en framgångsrik e-handel.

Christians råd lyder:

  • Säg inte upp dig det första du gör utan ta det lugnt och jobba med både hängslen och livrem
  • Våga säga ja till samarbete
  • Var noggrann i ditt val av e-handelsplattform så att den klarar den tillväxtresa som du planerar att göra

Ebbas råd om Sociala medier lyder:

  • Var konsekvent. Publicera varje dag på Instagram och gärna mycket.
  • Var personlig och dela med dig av dig själv och det ni gör bakom scenen.
  • Ge inte upp – det tar tid att lyckas.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Fler poddavsnitt

I varje avsnitt intervjuar vi framgångsrika grundare eller ledare av e-handelsföretag. Hör hur de alla gjort för att lyckas och inspireras av deras mot- och medgångar.

Under Your Skin, Lovisa Hahn

Under Your Skin – Oväntad framgång   I detta avsnitt träffar vi Lovisa Hahn som tillsammans med sin mamma grundade bolaget Under Your Skin 2016. De startade direkt en e-handel men för att få

Se avsnitt »
Juniper

Juniper, Mathilda Wibom Westerberg

E-handel med känslan från ett Boutique Hotel   I detta avsnitt träffar vi Mathilda Wibom Westerberg som driver sitt bolag Juniper på distans från upper west side på manhattan new york. Juniper säljer sängkläder

Se avsnitt »
Philip Isberg

Philip Isberg, Dropshipment

Tjäna pengar på dropshipment   I detta avsnitt träffar vi Philip Isberg – en expert inom e-handel och dropshipment. Han har under de senaste åren startat 100-tals butiker där han framgångsrikt marknadsfört och sålt

Se avsnitt »

Christoffer Rutgersson, Qliro

I detta avsnitt träffar vi Christoffer Rutgersson, VD på Qliro, som förser e-handelsföretag med olika betallösningar. Christoffer kom in i bolaget när det tyngdes av stora förluster, vilket han tillsammans med sitt team, på

Se avsnitt »
Patrik Illerstig Carla

CARLA.SE, Patrik Illerstig

Elbilar på nätet – Carla.se I detta avsnitt träffar vi Patrik Illerstig som är VD och en av grundarna till Carla.se – en e-handlare som fokuserar på att sälja och köpa elbilar på nätet.

Se avsnitt »

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Jonny Rosengren är en entreprenör med fokus på e-handel, SEO och SEM. Han har arbetat i branschen i över tio år och har erfarenhet från både internationella företag och egna verksamheter.

Hans framgångsresa började 2008 då han parallellt med sin anställning startade ett antal sajter som publicist / bloggare. Idag har Jonnys webbsidor mer än 500 000 unika besökare varje månad.

Idag driver Jonny flera e-handelsverksamheter, publicistsajter samt är delägare och CMO på rekryteringsföretaget E-commerce Recruit.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!