Framgångstips från STRONGER

  • Inläggskategori:Uncategorized

Stronger är ett företag som med snygga och bildsköna träningskläder lyckats ta marknaden med storm. Deras tillväxtresa har varit fantastiskt och enligt planen ska detta fortsätta under många år. Men vad är deras nyckel till framgång?

Stronger är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer träningskläder i modern tappning, till en kvinnlig målgrupp. De startade sin resa 2013 och har idag försäljning i hela världen, även om de största volymerna än så länge är i Europa. Stronger vill uppmuntra kvinnor till att bygga en personlig och mer självsäker livsstil genom deras färgsprakande och kaxiga träningskläder.

En stor del av deras framgång ligger en ständigt hög kvalité, ett enormt driv och en hög passion bland sina medarbetare. Idag är Stronger 11 anställda och är nu redo att ta nästa steg i sin framgångsresa. Redan idag söker Stronger deras nya COO.

Till sin hjälp för att lösa denna viktiga rekrytering samarbetar Stronger med E-commerce recruit – ett rekryteringsföretag som är nischat på e-handel.

5 faktorer för framgång

Stronger har på fem år gjort en fantastik resa. Här sammanfattar Stronger under fem punkter vad de anser har varit avgörande för sin framgång:

  1. Stronger lanserade en produkt som efterfrågades just då och nu. Träning har aldrig varit så hett som under de senaste tio åren.
  2. Människans ego-boost. Inte nog med att Stronger lanserade rätt produkt vid rätt tillfälle. De lanserade den också i en tid då personer mer än gärna vill dela med sig av bilder på sig själv i sociala medier. Gärna när de gör något bra (tränar) och gärna i snygga (tränings) kläder.
  3. Att lansera träningskläder för kvinnor är i sig självt inte unikt. Däremot är Strongers paketering av själva varumärket samt känslan för stil och design väldigt unik. Detta har gjort att kunderna kan identifiera sig med deras produkter och därför varit beredda att betala för dem. Sociala medier har gjort det lätt att vara nära kunderna och på ett smidigt sätt kunna lyssna in vad som efterfrågas.
  4. Se bortom hinder. Grundarna till Stronger såg inga hinder trots att de saknade erfarenhet från klädesbranschen. Med en lösningsorienterad approach där de lärde sig längst med vägen, lyckades de hitta vägar framåt som till viss del varit lite otraditionella.
  5. Nyfikna personer som tar eget ansvar har varit en värdefull tillgång under resan. Strongers personal brinner för det de gör och gemensamt för alla är att de alltid letar efter möjligheter att bli bättre inom sitt område.

Framgångssagans nästa steg

Stronger har en lång och spännande resa framför sig och vill nå ut med sitt koncept i hela världen. Under vintern kommer bolaget att anställa flera personer. Närmst på tur står en COO, som ska ha ansvar för den operativa verksamheten.

För stundande expansion har Stronger valt att använda rekryteringsföretaget E-commerce recruit, som har ett stort kontaktnät inom e-handelsbranschen.

Utöver tillsättningen av en COO rekryterar man till Stronger nu även två andra tjänster; Social Content Specialist och Digital Designer.