Du visar för närvarande Spam via WhatsApp angående jobberbjudande

Spam via WhatsApp angående jobberbjudande

  • Inläggskategori:Rekrytering

Just nu pågår ett bedrägeri där utövarna otillåtet använder namnet E-commerce Recruit.

Bedragarna utger sig för att vara anställda på E-commerce Recruit och kontaktar individer angående olika jobberbjudande via meddelande-appen WhatsApp. Bedrägeriet sker internationellt och flera rekryteringsföretag är drabbade på liknande sätt.

Vi vill vara tydliga med att dessa meddelande på WhatsApp inte har någon som helst koppling till oss på E-commerce Recruit. Vi uppmanar alla som blir kontaktade via WhatsApp att blockera avsändarens nummer och aldrig klicka på länkar i dessa meddelande. Rapportera även avsändaren till WhatsApp.

 – Läs mer här om att blockera och rapportera avsändare

Kontaktuppgifter och personuppgifter som använts i dessa bedrägeriförsök har inget ursprung eller någon som helst koppling till våra register eller till vår databas. Bedragarna skickar ut dessa meddelande på bred front och till slumpmässigt utvalda personer.

Vad säger meddelandena?

Vi har fått till oss att bedragarna utlova jobb både på deltid och på heltid samt på remote. Arbetstiden är ofta orealistisk och likaså lönen.

Exempel på meddelade

Här ser du bilder på några av de meddelande som gått ut.

whatsapp scam

Vi vill ännu en gång poängtera att dessa personer utger sig för att vara från E-commerce Recruit, men att de på inget sätt har någon koppling till oss. Vi använder oss aldrig av WhatsApp i vår kommunikation med kandidater eller kunder.

 

 

 

______