Gamification - att bygga e-handel genom lojalitet och engagerade kunder

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #43

Wilhelm Sporrong, Gamifiera

I detta avsnitt träffar vi Wilhelm Sporrong från Gamifiera som är ett bolag som jobbar med gamification.

Wilhelm var tidigare VD på Webhallen där de var något av pionjärer inom konceptet gamification där de skapade en stark lojalitet i sitt kundmedlemskap genom att låta kunderna ta del av olika achievements för att samla poäng och därmed klättra i nivå inom programmet. Man hämtade mycket inspiration från spelens värld och det handlar om att få människor att bli engagerade och delaktiga.

När Wilhelm lämnade Webhallen väntade han in några av sina kollegor för att tillsammans starta Gamifiera som hjälper företag att komma igång med gamification på sina egna sajter.

Gamifikation har flera fördelar för en E-handlare så som att få kunder att komma tillbaka, stärka varumärket, samla in kunddata, uppmuntra lojalitet, skapa tillhörighet, skapa hype kring nyheter och att öka konverteringen. Några vanliga delar i konceptet är att jobba med avatars, communities, recensioner, aktiviteter, progressbars och mycket annat.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Wilhelm Sporrong från Gamifiera podcast

Råd för framgång

Wilhelm ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Satsa på att minimera konverteringen då det historiskt har fått sajter att bli tråkigare och tråkigare. Fokusera istället på trafiken och kvaliten på trafiken, dvs att få riktiga kunder att komma tillbaka.
  2. Ta inte dig själv och din e-handel på för stort allvar. Det är bara e-handel så gör det roligt att besöka dig. Sidan behöver inte se ut som en myndighetssida för att folk ska våga handla hos dig.
  3. Fundera på hur du kommunicerar med kunderna. Se det som en relation i livet och värdera alla som de individer de är. De som inte öppnar ditt mail kan vara mer intressanta att analysera än de som faktiskt öppnar mailen regelbundet.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion