Content is King

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #46

Tirdad Zadeh, E-handelschef på Blomsterlandet

I detta avsnitt träffar vi Tirdad Zadeh som är E-handelschef på företaget Blomsterlandet.  

Bolaget var tidigt ute med att bygga upp en digital närvaro där mycket fokus initialt låg på att bygga en kunskapsbas för de som sökte information om växter och trädgård. Blomsterlandet har idag 64 fysiska butiker där e-handel fortfarande står för en relativt liten del. Bolaget satsar intensivt på e-handelsbenet och ligger långt fram när det kommer till teknisk utveckling, synlighet och användarvänlighet.

Tirdad har varit på bolaget i många år och har varit med och byggt upp mycket av infrastruktur och organisation. Han värderar kundservice högt och fokuserar just nu på last-mile lösningar och på att optimera leveranstider. Produkterna som säljs är ofta skrymmande vilket gör att det inte alltid är så lätt att skicka.

Idag kommer ungefär 60% av deras trafik via organiska sökningar som är ett resultat av ett gediget contentarbete. I sociala media satsar de stort på videoinnehåll och liveshopping där de arbetar mer med kunskapsdelning än med direkt försäljning.

-Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Blomsterlandet podcast

Råd för framgång

Tirdad ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden var:

  1. Våga starta och sätt i gång tidigt. Saker behöver inte vara perfekta vid start utan de kan fixas längst med vägen.
  2. Släpp inte din vision utan håll fast vid din idé. Många kommer att försöka påverka dig med tiden men dras inte med och ändra bara för att andra tycker saker.
  3. Planera din tid och bli duktig på hur du ska prioritera tiden.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion