E-commerce Manager

Referens

#GrowWithBaby

Bonti är ett bolag med en 30-årig historia som nu är in i en spännande tillväxtfas. De satsas mycket på att ta ytterligare mark och ett steg i denna satsning var att anställa en E-commerce Manager. 

Vi på E-commerce Recruit fick uppdraget att hitta denna person som skulle utveckla och optimera bolagets kundresa ur ett omnichannelperspektiv.

För att lyckas i rollen bedömde vi att det krävdes en kandidat med bred profil. Rollen skulle kräva kunskap inom flera olika områden såsom SEO, SEM, CRM och Dataanalys. I rollen ingick också en del strategiskt arbete samt kravställande gentemot leverantörer och externa partners.

Arbetsprocessen via E-commerce Recruit

Alla våra processer innehåller olika delar vars proportion skiljer sig åt för tjänst till tjänst. Det gemensamma för de flesta tjänsterna är att en majoritet av slutkandidaterna kommer från vårt enorma nätverk av e-handelskompetenser.

När uppdraget att hitta en E-commerce Manager landar på vårt bord börjar processen med att göra en djupdykning i vårt interna nätverk. Med ett av Sveriges största nätverk av e-handelskompetenser så är det här vi ofta hittar några av de allra bästa kandidaterna.

Vid den här typen av tillsättningar är det även värdefullt att gå ut med en annons och information i olika kanaler. Syftet med detta är tvådelat; att säkerställa att man når ut till alla de kandidater som vill arbeta på företaget och för att stärka företagets varumärke med hjälp av employer branding. I denna process arbetade vi mycket med sociala medier där vi har en bred men relevant målgrupp inom digitalt.

För att nå ut maximalt och verkligen fånga alla jobbsökande går vi även ut med traditionella annonser. Ibland nyttjar vi även traditionella plattformar men primärt använder vi oss av våra egna jobbannonskanaler såsom Ehandel.se och Dagens Analys.

På toppen av allt annat lägger vi alltid in search / headhunting i alla våra processer och tar aktivt kontakt med de kandidater som inte aktiv söker jobb – men som vi tror är lämpade för tjänsten.

När vi väl byggt upp ett brett urval av intressanta kompetenser till tjänsten sätter vi igång med det mer traditionella rekryteringsarbetet. Vid tillsättningar av roller som kräver specialistkompetens är det extra viktigt att personen som leder kandidatarbetet har erfarenhet och kunskap för att utvärdera kompetensen. Denna tjänst hanterades av Zophia Karlsson som har flera års erfarenhet av arbete inom e-handel.

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion

Edward Ernstberger, Bonti

"Samarbetet fungerade från från början till slut. E-commerce Recruit ställde rätt frågor och lärde på kort tid känna vår verksamhet och våra behov. Att bygga bolag är en lagsport och det gäller att hitta rätt spelare till laget.”

Bonti

Om Bonti

Bonti öppnade sin första babybutik redan 1991 och är för många stockholmare det självklara valet när det kommer till barnvagnar och babyprodukter. I fjol bytte bolaget ägare och vi har sedan dess lanserat ett nytt omnichannel koncept, öppnat två nya butiker och en helt ny e-handel. Strategin är att växa e-handeln men med butikerna som stöd. I våra butiker erbjuder vi personlig rådgivning av erfaren personal och vi har även showroom med vagnar, babyskydd och bilbarnstolar från alla ledande varumärken.