Djerf Avenue - e-handel med influenser som grund

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #50

Djerf Avenue, Rasmus Johansson

I detta avsnitt träffar vi Rasmus Johansson, medgrundare och CEO på Djerf Avenue. Tillsammans med sin partner Matilda Djerf, som är en populär influencer med över 2 miljoner följare på Instagram, startade de sitt e-handelsföretag under 2019.

I februari månad det året började de sin resa med e-handeln för att lansera butiken i december månad. Den första klädkollektionen med 8 olika plagg sålde slut redan under den första helgen vilket genererade en helgomsättning på 1,4 miljoner kronor. Under föregående år, 2021, omsatte de drygt 80 miljoner kronor med en vinst på över 26 miljoner.

Grunden i deras marknadsföring kommer från Matildas stora följarskara på både Instagram och Tiktok. Med tiden har de dock arbetat aktivt med att bygga upp egna företagskonto för Djerf Avenue som idag har en betydande följarskara. Under de två första åren har de i stort sett endast fokuserat på organisk trafik via sociala medier och det är först nu de satsat på andra kanaler för att driva trafik till sajten. Totalt sett har de en låg markandsspend på cirka 1% av omsättningen. Samtidigt har de en relativt låg returgrad på 10%. Dessa två värden är det som till stor del bidrar till den otroligt fina lönsamhet som detta bolag har.

Djerf Avenue säljer idag till hela världen där de största länderna är USA, Sverige och Australien.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

 Sista i intervjun ger Rasmus 3 stycken råd till dig som vill skapa en framgångsrik e-handel:

  • Innan du drar igång så fundera på vad och varför. När du väl hittat det så kör bara igång och testa. Fastna inte i planeringen utan se till att idéen testas live istället.
  • Börja billigt och undvik kostnader i början. Gör mycket själv och hitta billiga lösningar genom att själv söka upp effektiva lösningar.
  • Var personlig i din kommunikation och utnyttja att du är mindre. Är du liten så kan du enkelt konkurrera genom att skicka personliga meddelande och ge personliga svar på kommentarer istället för att köra masskommunikation.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion