Vuxenleksaker på nätet

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #64

Purefun, Michael Ahlén

I detta avsnitt träffar jag Michael Ahlén som tillsammans med sin fru grundade Purefun Group som idag är mest känt för att sälja vuxenleksaker via huvudsajten vuxen.se. Andra varumärken i gruppen är bland annat BlushMe, Kondomeriet, Doggie, Kalaslagret och Roliga Prylar. Vuxen står dock för 90% av bolagets omsättning som under 2022 ligger på 170 miljoner kronor med en vinstmarginal på över 10%.

I avsnittet fokuserar vi på den framgångsresa som Michael gjort med varumärket Vuxen. Det hela började i slutet av 90-talet då Michael sålde och importerade DVD-filmer. Efter en tid kompletterades sortimentet med en del vuxenleksaker som fanns i distributörernas sortiment. När han ytterligare en tid senare valde att sälja DVD-verksamheten så vill köparna inte ta över vuxensortimentet. Av en tillfällighet satt han således kvar med den restprodukt som senare blev hjärtat till hela verksamheten.

Segmentet vuxenleksaker har tidvis haft det tufft på nätet och många kanaler är än idag helt stängda för produktkategorin. Michael har därför hela tiden jobbat aktivt för att hitta vägar runt problematiken och för att säkerställa att han själv äger kundrelationen. I avsnittet får ni höra mer om hur han byggde upp bolaget och om hur han lyckades bygga upp ett av Nordens starkaste varumärken inom vuxensegmentet.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Purefun Group, Michael Ahlén

Råd för framgång

Michael ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Hitta ett bra brand som är lätt att arbeta in i konsumenternas medvetande. Ett starkt namn som personer minns är väldigt viktigt för att få återköpen.
  2. Tänk stort från första dagen. Köp bra program och system som fungerar även när ni blir större. Automatisera även så mycket som möjligt redan från början.
  3. Förhandla priset hela tiden. I början får man alltid betala för mycket och efterhand som du växer kan du alltid förhandla ner priset mer än vad du tror.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion