Matsmart - e-handel med räddade matvaror till lågt pris

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #61

Matsmart, Peter Beckius

I detta avsnitt där vi träffar Peter Beckius som är CEO på Matsmart. Detta är ett bolag som omsätter nästan en miljard kronor och som under de senaste åren har tagit in nästan lika mycket i kapital. Matsmart är ett bolag som räddar matvaror från att kasseras genom att köpa upp varulager som håller på att gå ut i datum eller av annan anledning riskerar att slängas. De rider på två stora och aktuella trender i e-handelssverige just nu vilka är låga priser och hållbarhet.

I intervjun får du veta mer om Matsmarts E-handelsresa, om hur deras affärsstrategi ser ut, om hur de marknadsför sig, om deras avancerade robotlager och om hur Peter tror att framtiden för dagligvaror på nätet kommer att se ut.

Peter har formellt varit VD sedan juni 2022, men har under det gångna året agerat COO och tillförordnad VD. Peter har en gedigen e-handelsbakgrund från bland annat modeföretaget Gant och även från H&M.

Matsmart grundades redan 2013 av tre entreprenörer som ville rädda perfekt mat som kastades helt i onödan. Under 2020 omsatte de 500 miljoner och gjorde nästan 100 miljoner i förlust. 2021 omsatte de drygt 700 miljoner och för 2022 förväntas de nå strax under en miljard i omsättning. De förväntas dock fortsatt att göra en medveten förlust. Bolaget finns i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland och UK. Matsmart ägs av grundarna samt till en stor del av ett antal olika investmentbolag.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Podcast Matsmart

Råd för framgång

Peter ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Var nyfiken. Du behöver förstå många olika delar och hela tiden utvecklas för att hänga med.
  2. Ha koll på grundläggande KPI:er och balans- och resultaträkning så att du vet om det du håller på med är lönsamt. Det är lätt att fastna på försäljning, vilket kan bli väldigt missvisande.
  3. Erbjudandet mot kunden är det centrala. Har du ett bra erbjudande så kommer du att lyckas.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion