Elbilar på nätet - Carla.se

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #76

Patrik Illerstig, CARLA.SE

I detta avsnitt träffar vi Patrik Illerstig som är VD och en av grundarna till Carla.se – en e-handlare som fokuserar på att sälja och köpa elbilar på nätet. Patrik grundade bolaget för drygt 2 ½ år sedan tillsammans med sin entreprenörskollega, Niklas Jungegård. Affärsidén gick från att vara glasklar till att falla tillbaka till ritbordet för att omarbetas till vad den är idag.

En sak som de dock hade bestämt sig för och som de aldrig avvek ifrån var att de ville hjälpa kunder vid köp av elbilar online och att göra detta genom en kundupplevelse i världsklass. Carla omsatte 2022 hela 423 miljoner kronor, men med en planerad förlust på 100 miljoner kronor. Redan 2021 tog de inte 27 miljoner i kapital och 2022 fyllde på med ytterligare dryga 200 miljoner.

I denna intervjun får ni höra om hur de utvecklade sin affärsidé längst med resan, hur de skapade en överlägsen kundupplevelse och om hur de lyckats få igång försäljningen av en produkt som för inte allt för länge sedan ansågs omöjlig att sälja via e-handel.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Patrik ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  • Hitta någon att göra det tillsammans med som kompletterar dig.
  • Bli besatt av ett specifikt kundproblem, men lösningen måste du vara bredd på att justera och ändra längst med vägen.
  • Det tar mycket längre tid än du tror, så ha tålamod.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion