Polhus - att bygga e-handel med en tydlig exitplan

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #60

Polhus, Oscar Troedson

I detta avsnitt träffar jag Oscar Troedson som är VD och tidigare ägare till Polhus. Oscar har tidigare drivit flera e-handelsbolag och sålde bland annat e-handelsbolaget Roliga Prylar till Adlibris för ett antal år sedan. Polhus säljer färdiga byggsatser av Attefallshus, förråd, lekstugor och liknande produkter.

När Oscar, hans bror och ett par andra investerare köpte Polhus omsatte det 38 miljoner kronor och fokuserade helt på B2B. Deras ambition var att flytta produkt- och marknadsfokus till att anpassas helt för den kommersiella konsumentmarknaden. På 3 år drev de upp bolaget till 200 miljoner och sålde i december 2020 bolaget till ett riskkapitalbolag. Idag är Oscar anställd VD.

För att lyckas i sin tillväxtresa investerade de väldigt mycket i de olika digitala plattformarna. De fokuserade mycket på google shopping, google ads och meta ads. De arbetar även aktivt med att inspirera målgruppen under den ofta långa köpresan som många har när det gäller denna typ av kapitalvaror.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Polhus Podcast

Råd för framgång

Oscar ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Sätt internationalisering högt upp på agendan. Går idén att skala på åtminstone europeisk nivå så är det bra.
  2. Var produktnära, dvs jobba nära producenten och ta fram egna produkter. Produkten måste vara i fokus för att man ska nå framgång.
  3. Jobba ihop med någon. Det är kämpigt att driva bolag så det är viktigt att man har med någon parhäst som är med och drar lasset.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion