Matspar.se - jämför matpriser online

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #67

Omid Ghanbari, Matspar

I detta avsnitt träffar vi Omid Ghanbari VD och medgrundare till prisjämförelsesajten Matspar.se. Tjänsten som Matspar erbjuder innebär att du kan jämföra din matvarukorg för alla butiker online och se vilken butik som erbjuder bäst pris och bäst erbjudande avseende leverans och service. Med ett knapptryck läggs produkterna i den billigaste butikens kassa och du kan klicka hem din order.

Omid har med Matspar lyckats skapa en tjänst som varje månad besöks från över 300 000 devices. Nästan alla dessa besökare kommer från organisk trafik via Google och Sociala Medier. En bedrift som gjorde att Omid även blev utsedd till Årets digitala Marknadsstjärna i E-star Awards 2022.

I intervjun får ni höra Omid berätta hur han lyckats bygga upp tjänsten som Matspar erbjuder på den svenska marknaden. Vi går igenom hur han lyckades övertala de stora matvarukedjorna och hur han gjorde för att konsumenten skulle hitta in till sajten. Ni får också höra om motgångar och framgångar som är en stor del av livet för en entreprenör.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Omid ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Gör en ordentlig resarch för den marknad och den målgrupp som du vill sälja dina produkter till. Säkerställ att tajmingen är rätt, särskilt om det är en nischad målgrupp.
  2. Välj rätt teknisk plattform för din e-handel. Har du inte själv en teknisk bakgrund så se till att ha mest en utvecklare med dig som partner.
  3. Ha en tydlig strategi om hur du ska hantera ditt lager. Ska du köra med 3PL eller med eget lager. Väljer du att köra lagret själv så blir du mångt om mycket en logistikaktör. Kanske du kan göra detta i början men du måste ha en långsiktig plan om detta verkligen är det du ska fokusera på.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion