Astrid Wild - problemlösning som skapar tillväxt

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #48

Maria Paulsson Rönnbäck, Astrid Wild

I detta avsnitt träffar vi Maria Paulsson Rönnbäck som är en av grundarna till outdoormärket Astrid Wild. De lanserade hösten 2019 och är relativt nya på marknaden. De specialiserar sig på outdoorkläder för kvinnliga former och driver enbart försäljning via egen e-handel. Under 2021 ökade de försäljningen med över 200 procent och landade på en omsättning på 7,2 miljoner kronor.

Astrid Wild arbetar, med hennes två grundare Maria och Jemina i spetsen, med kundinsikter och data i produktutvecklingen för att lösa sina kunders problem. I början var deras fokus endast på ”snygga outdoor kläder för kvinnor” men med data och insikter ändrades detta till ”outdoorkläder för kvinnliga former med laserfokus på passform och byxor i 42 olika storlekar”. Astrid Wild har idag störst storleksutbud i Norden, och förmodligen även i Europa inom deras kategori.  

De två grundarna träffades inom ett inkubatorprogram där de båda medverkade för att hitta en framtida affärspartner och affärsidé. Under ett par månader inom ramarna för detta program fann de varandra, gjorde kundundersökning, bestämde sig för namn och affärsidé, byggde upp en kunddatabas och lyckades få in ett mindre investmentkapital som finansierade de första tygbeställningarna. Sedan dess har de haft fullt fokus på att låta kunderna vara med i alla beslut från produktutveckling till leverans.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Maria ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden var:

  1. Allt börjar med en produkt. För att ta fram denna produkt så utgå ifrån hur du löser ett problem och för vem du löser det.
  2. Välj en lätt plattform eller lösning så att du kan göra allting själv. I början är det bra, ur två perspektiv, att ha en lösning som du själv behärskar utan att blanda in extern hjälp; 1. Du sparar pengar, 2. Du lär dig hur saker och ting fungerar och blir en bättre beställare för framtiden.
  3. Prata med folk. Var inte rädd för att dela med dig av din idé och din produkt. Var inte rädd för att någon ska sno din idé utan låt istället folk hjälpa dig med tips och råd.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion