Garden Glory - När utsidan räknas

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #59

Linda Brattlöf, Garden Glory

I detta avsnitt träffar vi Linda Brattlöf som är grundare till varmmärket Garden Glory. Ni har säkert sett de färgglada trädgårdsprodukterna från Garden Glory när ni varit i någon av de mer exklusiva designaffärerna.

Det hela började med att Linda inte gillade trädgårdsslangen som var uppsatt på utsidan av deras nyköpta hus – hon hade bestämt sig för att köpa en vit slang. Efter mycket googlande insåg hon att det inte fanns någon vit eller färgglad slang att köpa och iden till varumärket Garden Glory föddes.

Idag omsätter de runt 20 miljoner kronor där cirka 65% av omsättningen säljs via deras egen hemsida och resterande via exklusiva designbutiker. Sverige står för ungefär 15% av omsättningen och de största marknaderna är USA och Australien. Instagram är deras absolut största marknadsföringskanal där de har en stor och engagerad målgrupp.

I avsnittet får ni höra Linda berätta om hur det är att ta fram ett eget varumärke från idé till lansering samt hur de arbetar för att nå sitt kortsiktiga mål – att inom tre år nå 100 miljoner i omsättning.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Linda ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Ha passion och älska det du ska göra
  2. Ha mycket mod och skin på näsan
  3. Våga ta risker. Det är mycket tid och mycket pengar, så du måste våga fortsätta.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion