Klarna - från betalningsleverantör till tillväxtpartner för e-handlare

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #54

Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna

I detta avsnitt träffar vi Jesper Eriksson som är Sverigeshef för Klarna. Han tillträdde rollen i höstas med uppdraget att driva klarnas förändringsresan framåt på nationellt plan. Fokus i detta arbete ligger på hållbara betalningar samt på skiftet från att vara en renodlad betalningsleverantör till att bli en tillväxtpartner för anslutna handlare.

Som en del i det här arbetet har Klarna under det senaste året genomfört en rad förvärv (av exempelvis Pricerunner), som ett sätt att optimera sitt marknadsföringserbjudande och sin datainsamling och därmed konkurrera med de amerikanska annonsjättarna såsom Google och Meta. I intervjun berättar Jesper mer om hållbara betallösningar, synen på förslaget att presentera direktbetalningar före faktura och mest fokus lägger vi på att prata om Klarnas arbete för att allt mer arbeta för att hjälpa handlarna i deras marknadsförings- och tillväxtresa.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Jesper Eriksson, Klarna podcast intervju

3 tips om du vill starta en framgångsrik e-handel

Här ger Jesper Eriksson från Klarna tre råd till den som vill starta och driva en framgångsrik e-handel: 

  1. Fokusera på kunden och kundupplevelsen. Fundera på vilket värde du skapar för kunden och vilket problem du löser för kunden.
  2. Tänk på hållbarhet där vettiga villkor är en viktig del inte minst när det gäller betallösningen.
  3. Var nyfiken på att pröva nya saker. Testar man mycket olika och visar nyfikenhet och snabbrörliga

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion