GLOWiD - Koreansk hudvård

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #66

GLOWiD, Cecilia Ortmark Söder

I detta avsnitt träffar vi Cecilia Ortmark Söder som är grundare och VD på GlowID. När Cecilia kom hem till Sverige, efter att ha bott i Sydkorea under en period, så insåg hon hur mycket mer utvecklad den koreanska hudvården var och hon bestämde sig för att lansera detta på den svenska marknaden.

Idag är GLOWiD exklusiva distributörer i Norden för 10 koreanska hudvårds, hårvårds och sminkmärken som säljs via glowid.se och glowid.com samt via flera olika återförsäljare i Norden och delvis i resten av Europa. Den egna webbutiken omsätter idag mer än distributionen.

Senaste officiella räkenskap omsatte de runt 60 miljoner kronor med en vinst på nästan 9 miljoner. Nästa bokslut stängs om cirka två månader och året ser ut att landa strax över 80 miljoner kronor i omsättning med bibehållen lönsamhet.

I intervjun så får ni höra hur Cecilia lyckats med att ta ett varumärke på den koreanska marknaden och implementera det på den svenska och nordiska marknaden. Ni får också höra hur hon genom åren arbetar med digital marknadsföring och content i de olika kanalerna för att bygga sitt varumärke.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Cecilia ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Välj ett område eller en nisch som du verkligen brinner för och älskar. Annars kommer du inte orka lägga ner den tid som krävs över tid.
  2. Det är inte alltid den bästa idén som vinner utan den som lägger ner mest tid. Var bredd på att lägga kvällar och helger för att lyckas.
  3. Lyssna på din magkänsla. Det finns många coola och framgångsrika bolag som man ser upp till, men försök att hitta din egen identitet och profilering istället för att försöka vara som någon annan.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion