Snus på nätet - framgång utan marknadsföring

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #79

Carl Pilo Karth och Stefan Bensmo, Snuset.se​

I detta avsnitt träffar jag Carl och Stefan som är två av grundarna till Snuset.se. De startade sitt bolag i mars 2023 och når redan under det första året nästan 20 miljoner kronor i omsättning.

Med erfarenhet från både branschen och från e-handel så såg de inga hinder, även om snus på nätet är en tuff bransch. Inte för att det finns många konkurrenter, utan för att den är hårt reglerad. Exempelvis så är man extremt begränsad sett till att marknadsföra produkten. De måste därför arbeta stenhårt för att faktiskt bli hittade när behovet av snus infinner sig utan att tala om för personer att de faktiskt säljer snus.

I denna intervju så får ni höra om hur de kom på idén med snuset.se, om hur de gjorde för att få igång försäljning i raketfart och om hur de arbetar löpande för att nå framgång inom ett reglerat och enormt marginalpressat segment.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

Råd för framgång

Carl och Stefan ger i intervjun även 4 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:
  • Kostnadskontroll. Håll koll på er kassa, på likviditeten så att pengarna inte tar slut (Carl).
  • Inse att målgruppen gör mycket annat utanför din egen sajt. Titta därför inte för mycket på målgrupperna du får via dina analysverktyg utan bli i stället en del av de forum och de branchföreningar där din kunder också finns. På så sätt lär du känna kunderna och får en fördjupad förståelse för hur de tänker och agerar (Carl).
  • Gör ett gediget förarbete. Undersök så mycket du kan så att du är rimligt förberedd innan du lanserar (Stefan).
  • Glöm inte att ha roligt (Stefan).

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion