Omsätter 75 miljoner utan att vilja sälja

E-COMMERCE SUCCESS

En podcast om framgångsrik e-handel

AVSNITT #44

A Good Company, Anders Ankarlid

I detta avsnitt träffar vi Anders Ankarlid från företaget A Good Company. Detta bolag fokuserar på vardagsprodukter med stor spridning bland vanliga konsumenter. Några av deras storsäljare är anteckningsblock av stendamm, tandborstar av bambu och mobilskal av rester från linfrön, produkter som de utvecklat för att göra dem maximalt hållbara med snygg design. De tittar även hela tiden på nya produkter såsom att utveckla en hållbar tandkräm utan plast.

De har vuxit snabbt och omsatte första verksamhetsåret 2019 sex miljoner kronor. Året efter omsatte de 27 miljoner och under 2021 nådde de hela 75 miljoner kronor – utan att fokusera på försäljning. En av framgångsfaktorerna har varit ett aktivt arbete med PR och kreativa kampanjer. Många gånger har de hittat vägar att påvisa miljöpåverkan utan att egentligen prata om sina egna produkter.

När det kommer till Digital marknadsföring så jobbar de även aktivt med content marketing, PPC och influencer marketing. De har även valt att göra avstickare från det digitala för att istället satsa på traditionell marknadsföring såsom utomhusreklam.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.

A Good Company Anders Ankarlid

Råd för framgång

Anders ger i intervjun även 3 råd till alla som vill lyckas med sitt e-handelsföretag. Råden är:

  1. Fokusera på något du brinner för.
  2. Fail fast. Våga misslyckas direkt så att du lär dig och kan göra om och göra rätt.
  3. Försök att vara schysst. Peka inte finger eller klanka ner på andra människor eller företag.

Podcastvärd

Jonny Rosengren

jonny@ecommercerecruit.se

Vill du lyssna på fler avsnitt så sök efter E-commerce SUCCESS där du brukar lyssna på poddar. Du kan även besöka vår huvudsida via länken här nedan där du hittar alla avsnitt.

Jonny Rosengren

Lyssna där poddar finns!

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion