Strategiskt samarbete

Referens

Home Furnishing Nordic

#GrowWithFurnishing

Home Furnishing Nordic AB är en av norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning och ingår som ett av två segment inom Bygghemma Group. Inom Home Furnishing Nordic AB ingår många olika online-butiker, bl. a. Trademax, Chilli, Furniturebox och WeGot. Flera av bolagen inom gruppen är marknadsledande och har under flera år haft en enorm tillväxt både i och utanför Sverige. 

Vi på E-commerce Recruit har fått förtroendet att rekrytera till över 20 olika tjänster till bolagen. Några av de tjänster som vi framgångsrikt rekryterat till är; Art Directer, Head of CRM, Produktchef, Redovisningsansvarig, EDI-Manager och UX-Designer.

Arbetsprocessen via E-commerce Recruit

Alla våra processer innehåller olika delar vars proportion skiljer sig åt för tjänst till tjänst. Vid strategiska samarbete likt detta med Home Furnishing Nordic är löpande dialog och situationsanalys av yttersta vikt. Vid denna typ av samarbeten lär vi känna företaget och dess personal och kan med vår erfarenhet agera proaktivt. Efterhand som vårt nätverk växer har vi alltid en tanke på vem som kan passa in var och har därför en shortlist den dag det är dags att rekrytera.

När ett nytt uppdrag landar på vårt bord börjar processen med att vi gör en djupdykning i vårt interna nätverk. Vid strategiska samarbeten har vi sannolikt en del namn på förhand. Med ett av Sveriges största nätverk av e-handelskompetenser så är det här vi ofta hittar några av de allra bästa kandidaterna.

Vid de flesta tillsättningar är det även värdefullt att gå ut med en annons och information i olika kanaler. Syftet med detta är tvådelat; att säkerställa att man når ut till alla de kandidater som vill arbeta på företaget och för att stärka företagets varumärke med hjälp av employer branding.  

För att nå ut maximalt och verkligen fånga alla jobbsökande går vi även ut med traditionella annonser. Ibland nyttjar vi även traditionella plattformar men primärt använder vi oss av våra egna jobbannonskanaler såsom Ehandel.se och Dagens Analys.

På toppen av allt annat lägger vi alltid in search i alla våra processer och tar aktivt kontakt med de kandidater som inte aktiv söker jobb – men som vi tror är lämpade för tjänsten.

När vi väl byggt upp ett brett urval av intressanta kompetenser till tjänsten vi tillsätter sätter vi igång med det mer traditionella rekryteringsarbetet. Vem som är bäst lämpad för det beror dels på den egna erfarenheten och kompetensen hos rekryteraren och dels på kännedomen om företaget. Båda delarna måste stämma för att vi ska kunna leverera de absolut bästa slutkandidaterna.

Marketing Manager på Home Furnishing Nordic

Emelie Persson är Marknadschef på Home Furnishing Nordic, där hon även sitter med i bolagets ledningsgrupp. Emelie är en av de chefer inom bolaget som rekryterat mest personal under de senaste åren då hennes avdelning vuxit från 2 personer till att idag vara runt 25 personer. Avdelningen ansvarar för all marknadskommunikation och design för 10 olika sajter och för 5 olika varumärken. 

För mig är laget viktigare än jaget och det är därför viktigt att bygga ett tight och drivet team. Det jag uppskattar med rekryterarna på E-commerce Recruit är att de tar sig tid att förstå mitt behov och ser till hela organisationen när de arbetar. Vi har haft ett långt samarbete och när de får en kravspecifikation så förstår de precis vem jag söker.” berättar Emelie Persson.

Låt oss hjälpa ditt företag också!

 #GrowWithPassion

Emelie Persson / Home Furnishing Nordic

"En väldigt stor fördel med ett långsiktigt och strategiskt samarbete är att E-commerce Recruit inte bara lärt känna företaget - de har även lärt känna mig som ledare. De kan därför hitta kandidater som både uppfyller grundkraven och som har den personlighet och det arbetssätt som passar min organisation och min ledarstil."

home-furnishing-nordic-bild

Om Home Furnishing Nordic

Home Furnishing Nordic AB är en av norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning och ingår som ett av två segment inom BHG Group. Inom Home Furnishing Nordic AB ingår många olika online-butiker, bl.a. Trademax, Chilli, Furniturebox och WeGot. BHG Group är en dynamisk och snabbt växande koncern som startade 2006 med en bolagskultur som kännetecknas av resultatfokus och stark entreprenörsanda. Koncernen växer såväl organiskt som genom en aktiv förvärvsstrategi.