Porträtt:
Tom Thörnblom

Årets Drivkraft Hållbarhet

Tom Thörnblom vann 2022 pris som Årets Drivkraft inom Hållbarhet. När han vann så kände han sig fantastisk hedrad och glad! Tom tackade också för att vi med priset uppmärksammar och lyfter hållbarhetsarbetet i branschen! 

Motivering, Årets Drivkraft, Hållbarhet 2022:

Tom arbetar aktivt för att att lyfta hållbarhetsfrågan i det dagliga arbetet på bolaget. Under året har han bland annat varit med i Lykos resa tillsammans med Instabox där de lyckats reducera förpackningsvikten med imponerande 82%. Otrolig utveckling för en mer hållbar framtid för e-handeln!

Optimistisk men otålig

Jag är en person som alltid söker efter möjligheter och har en opportunistisk inställning till det mesta. Jag är ingenjör i grunden och älskar att bryta ner hållbarhetsutmaningar i bitar, för att hitta lösningar. Men är motsägelsefullt samtidigt ingen detaljmänniska och är ganska otålig i min natur, jag vill att det händer saker. Jag älskar den energi som uppstår i dialoger mellan människor och i teamarbeten.

tom-pris-staende2

Vad är roligt med ditt jobb

"Jag ser mig själv som en katalysator med världens roligaste jobb tack vare mina fantastisk medarbetare och samarbetspartners!"
Tom

Jag är helt beroende av andras expertis i mitt jobb och mitt viktigaste arbetsverktyg är storytelling, för att sprida olika goda exempel som kan inspirera organisationen till ständiga förbättringar. Som exempel berättade vår lagerchef förra veckan att vi skulle genomföra ett försök att transportera produkter utan engångsemballage från vår fabrik i Tyresö till Vansbro. Ett initiativ medarbetare tagit helt själva och som jag fick reda på av en slump. 

Hur ser en arbetsdag ut

Övergripande handlar de flesta dagar om att prioritera risker och eller möjligheter, för att sedan hantera de viktigaste. Jag har en bred roll där jag arbetar både strategiskt och operativt.

Hållbarhetsarbetet utgår från en väsentlighets- och intressentanalys för att nå våra långsiktiga mål. Nyckeln är att ge organisationen insikt, mandat och utrymme för alla små beslut som krävs och samtidigt hålla den strategiska riktningen.

Vi har stor tillväxt både i omsättning och i antal medarbetare, vilket gett oss massor med kompetens och möjlighet till nya perspektiv, för att hitta nya hållbara lösningar. Jag ser mig själv som en katalysator med världens roligaste jobb tack vare mina fantastisk medarbetare och samarbetspartners!

Vilka råd skulle du ge till någon som vill lyckas / göra karriär kopplat till hållbarhet?

Jag tror det är helt avgörande att alla medarbetare kan känna sig delaktiga och påverka bolagets hållbarhetsarbete. Genom att låta dem se på sina arbetsuppgifter ur ett resurseffektivitets perspektiv så kan många komma på små enkla saker som kan förbättras. Att fördela mandat och sprida de goda exemplen triggar sen fler medarbetare att hitta nya lösningar.

Ifrågasätt konventionella lösningar

Jag ser så många spännande saker ske inom hållbarhet just nu, accelererat av energiproblem och teknikutvecklingen. Jag uppmanar branschen att ifrågasätta konventionella lösningar och alltid utgå ifrån  den resursanvändning man kan påverka. På det sättet kan vi påskynda hållbarhetsomställningen ytterligare! 

Om Lyko

Lyko är en ledande hårvårds- och skönhetsspecialist med ursprung i den professionella hårvården och med en ambition att förändra branschen. Med över 55 000 produkter från fler än 1 000 varumärken online och en väletablerad fysisk närvaro, erbjuder Lyko en unik omnikanallösning.

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm