Porträtt:
Robin Mostacero

Robin Mostacero vann 2022 pris för årets E-handelsprestation för sin operativa närhet och sin ledning på av bolaget aimn. Priset var inget han förväntade sig och han lyfter fram teamets insatts och de fina grundvärderingar som finns i företagskultur som gör det enkelt att leda bolaget. 

Motivering, Årets E-handelsprestation 2022

För att med starkt ledarskap och operativ närvaro driva e-handelns tillväxt. Robin agerar VD och IT-ansvarig samt är en stark ledarprofil utan att lägga för mycket i titeln VD. Han är en ödmjuk ledare som är duktig på att förena det mjuka och det analytiska. 

Robin har med aim’n gjort en häftig resa där de byggt något som är större än bara deras snygga produkter – ett starkt community. aim’n är en förebild i hur de bygger ett hållbart varumärke digitalt! 

En dröm som gick i uppfyllelse

Jag är en tvåbarnsfar som bor i Halmstad, lever tillsammans med aim’ns grundare Tekla och har alltid älskat fotboll som varit min stora passion i livet, innan familjen och aim’n kom in i mitt liv.

Jag är utbildad skattejurist och har jobbat inom både restaurangbranschen som Operativ chef och som skattekonsult på EY innan aim’n.

Steget från skattejuridik till aim’n har såklart varit stort men jag är väldigt stolt över att ha varit en total rookie för 8 år sedan inom alla områden vad gäller ehandel och bolagsbyggande tills att idag känna mig stark inom båda områdena. Det finns så enormt mycket att lära sig och att få leda ett bolag som aim’n är en dröm som går i uppfyllelse.

Robin Mostacero

Vilken prestation under det gångna året är du mest stolt över?

Vår senaste kollektion utan tvekan, det var nästa nivå av teamwork och prestation från samtliga våra team där väldigt många delar förbättrades för att skapa möjligheten till succé, som även resulterade i succé. 

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

Haha, wow! Det är en fantastiskt tuff fråga. Om man tänker på att aim’n gör allt inhouse så kan en arbetsdag bestå av precis vad som helst. Men i grunden är jag väldigt mån att vi utvecklas snabbt och brett inom organisationen. Jag ser mig själv som en person som ska göra det möjligt för andra personer att växa och ta ansvar.

Jag känner mig som mest glad när jag ser vår utveckling och vårt driv att hela tiden förbättras. Samtal och möten tillsammans med strategiska tankar tar stora delar av min dag men även att konstant försöka utveckla våra IT-system, då detta ligger mig varmt om hjärtat.

Råd till någon som vill lyckas inom e-handel

Efter av att få vara med om en resa från 0 kr till 350 000 000 kr och från 0 till 70 anställda så är det en svår fråga att svara på då det finns ett antal olika faser som alla kräver sina råd. Men om jag ska summera till tre saker så är det följande:
  • Se alltid till att ha nedskrivna mål för det du vill uppnå och när du gjort det, säkerställ att du har en plan och strategi hur du ska nå dit som därefter följs upp av tydliga actions med tydliga mättal för förstå om du kommer närmre eller längre ifrån ditt mål eller din dröm.
  • Läs och begrunda Stephen R Covey Seven habits och om du som jag inte gillar att läsa, hitta en summering av boken. Om du bemästrar alla eller flera av de sju punkterna så har du fina förutsättningar att lyckas.
  • Satsa på något du älskar att göra, för det kommer krävas en enorm uppoffring och stenhårt jobb och då räcker det sällan med bara pannben utan man behöver trivas att jobba mycket mer än många andra.

Mer om Aim´n

Aim´n är ett varumärke som säljer sportkläder, av kvinnor för kvinnor. Deras mission är att inspirera kvinnor över hela världen att tro på sig själv och att följa sina drömmar och sitt hjärta. Aim´n grundades av Tekla och Helen redan 2014. 

aimn

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm