Porträtt:
Peter Olsson

Peter Olsson vann 2020 pris som årets E-commerce Manager för sin prestation på Teknikproffset. Han är oerhört glad över priset samtidigt som han påpekar att han aldrig kunnat vinna priset utan sina fantastiska medarbetare och leverantörer.  

Motivering, Årets E-commerce Manager 2020:

”Som sylvass E-Commerce Manager vägrar Peter tro att någonting är omöjligt eller ouppnåbart vilket han gång på gång bevisat genom att slå mål och förväntningar. Han har en förmåga att inspirera till engagemang och driv hos sina medarbetare. Trots ett tufft år med många utmaningar, dels flytt av lager, har företaget växt i rekordfart. Med en tillväxtökning på ungefär 80% under det senaste året har Peters målmedvetenhet, uthållighet och envishet verkligen gett avkastning. Han bidrar till att medarbetarna vågar prova nya saker genom sitt positiva och utmanande sätt att leda vilket visat sig vara ett framgångsrecept!”

En ganska vanlig Olsson

Jag tror att jag är en ganska vanlig Olsson. 41 år ung. Har jobbat med marknadsföring i stort sett sedan dagen jag gick ur gymnasiet. Ganska snart gick det över till internetmarknadsföring. Det var väl där jag första gångerna kom i kontakt med ehandel någon gång i början av 2000-talet. Handel har alltid intresserat mig, så jag rörde mig mer och mer åt just ehandelssidan och mindre mot marknadsföring.

2008 tog jag mitt första renodlade jobb som ehandelskonsult och det var också då jag kom i kontakt med Per och Simon på Teknikproffset för första gången. Sedan har jag hunnit med att båda starta ett eget företag inom ehandel och misslyckats med det, konsultat åt andra och haft jobb som E-commerce Manager på andra företag. Att just misslyckas med mitt egna bolag kan jag idag se som en av mina största tillgångar, jag vet vad som krävs, jag vet vilka misstag jag begick och har hunnit ta lärdom av dem.

Peter Olsson E-Com Manager

Jag citerar gärna en förebild

"Most things remain undone - Glorious future!"
Ingvar Kamprad

Den har alla på Teknikproffset fått höra många gånger och jag tror aldrig jag kommer sluta säga det heller. Oavsett vad vi uppnår, så kommer det fortfarande finnas lika mycket till som vi kan utföra. Det innebär inte att man är missnöjd med det man gjort, jag är otroligt stolt över Teknikproffsets resa och allt det vi har åstadkommit än så länge, jag ser bara inte slutet än – det finns så otroligt mycket kvar som vi kan göra ännu bättre.

Vad skulle du ge för råd till den som vill lyckas inom e-handel?

  • Att ha en snygg hemsida är roligt, men det är kosmetik. Produkten kommer alltid att vara i fokus.
  • Rätt produkt, rätt pris, rätt text, rätt bild, rätt marknadsföring.
  • Våga prova nytt, branschen är otroligt snabbrörlig.
  • Försök hålla reda på dina projekt, så att du tar dem hela vägen till att bli slutförda. Det där är något jag själv sliter med, börjar med något, hittar sedan något som jag tror är ännu viktigare och så blev det fösta projektet bara halvgjort. Då kommer man aldrig få reda på vad varje liten del ger. Organisera ditt kaos så gott du kan helt enkelt.
  • Vägra tro att saker är omöjliga. Låt fantasin flöda och prova nya saker.
  • Se till att dina medarbetare trivs. Jag tror stenhårt på att de som trivs på jobbet levererar bättre resultat. Gör det som är möjligt för att alla medarbetare skall känna att de får utlopp för sin kreativitet, att de trivs på jobbet och att de får sin röst hörd. Det där är ingen enkel sak att lösa, men jag hoppas att vi tar små steg framåt där hela tiden och att alla här känner sig engagerade i företaget och att de hör hemma här.

Om Teknikproffset

Teknikproffset är en av Sveriges billigaste webbåterförsäljare av dator-, mobil-, spel-, foto-, biltillbehör samt hemelektronik. De gör allt för att kunna erbjuda oslagbart låga priser, snabb leverans samt en hög servicenivå gentemot sina kunder.

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm