Porträtt:
Mikael Snabb

Mikael Snabb vann 2020 pris för årets E-handelsprestation för den fantastiska resa han varit med och gjort med bolaget Caia Cosmetics. Han understryker att detta är en teaminsats och lyfter fram Bianca Ingrosso och Jesper Matsch som är hans medgrundare. Han riktar också en stor eloge till all personal på Caia.  

Motivering, Årets E-handelsprestation 2020

Mikael är en viktig stomme och bidragande del i att CAIA Cosmetics på oerhört kort tid växt lavinartat och tagit en stark position inom e-handelns beautysegment. Genom smart marknadsföring i sociala medier har han och gänget på CAIA gång på gång slagit rekord och sålt slut vid sina produktsläpp. Mikael är verkligen en person att inspireras av, och CAIA Cosmetics är ett bolag att fortsätta hålla ögonen på!

Skapade en e-handelsraket

Jag heter Mikael Snabb, är 47 år gammal, gift och har två barn. Jag är Civilekonom och började min karriär som konsult inom Corporate Finance där jag var rådgivare i samband med företagstransaktioner. För cirka 18 år sedan gav jag mig in i skönhetsbranschen och startade ett hudvårdsmärke för män tillsammans med två partners. Sommaren 2017 sålde jag och Jesper, som varit min vapendragare sedan vi startade Recipe for men våra andelar i Svenska Krämfabriken och ett halvår senare startade via CAIA tillsammans med Bianca och Vanessa. Jag blev e-handlare för att jag tröttnat på att återförsäljarna i kosmetikbranschen tog så oerhört stor del av kakan för att sälja produkterna och jag ville att denna delen skulle gå till att skapa fantastiska produkter istället.
4B Snabb

En vanlig arbetsdag

"Jag är stolt över att vi på oerhört kort tid kunnat bygga en sajt som är snygg, tydlig, snabb och klarar de enorma trafiktoppar och påfrestningar som vi skapar via våra sociala medier."

De få rutiner som jag gör varje dag består främst av dataanalys och viss rapportering annars är de väldigt få dagar som är den andra lik.

Allt arbete jag gör syftar till att leverera vår USP: Vi producerar extremt högkvalitativa makeup-produkter och säljer dem sedan direkt till slutkonsument till ett pris som attraherar en bred målgrupp. Detta är möjligt för att vi tagit bort onödiga mellanhänder såsom importörer och återförsäljare. Vidare arbetar vi mycket nära vårt extremt lojala och aktiva community som även är en del av vår produktutveckling.

Skapa en framgångsrik e-handel

På frågan om vilka råd man ger till någon som vill starta en framgångsrik e-handel så känner Mikael att han inte har tillräcklig erfarenhet för att ge specifika e-handelsråd. Han tror dock att det krävs att man hittar en nisch där det finns många onödiga mellanhänder som man kan ta bort och att man på detta sätt kan leverera ett högre värde till slutkunden.

Mer om Mikaels och Caias framgångsresa kan ni höra under våren 2021 i podcasten E-commerce Success. 

Om Caia

Caia kämpar för att utveckla riktigt bra produkter, inte för perfektion i livet. Hos Caia kan du köpa makeup av bästa kvalitet där alla produkter är cruelty free. Produkterna går endast att köpa på caiacosmetics.com.
  

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm