Porträtt:
Madelene Törnblom

Madelene Törnblom

Madelene Törnblom vann 2021 pris för årets E-handelsprestation för den fantastiska resa hon varit med och gjort med bolaget Maya Delorez. Priset var inget hon förväntade sig så hon blev både glad och överraskad av beskedet att hon vunnit. 

Motivering, Årets E-handelsprestation 2021

Madelene har i ung ålder lyckats bygga ett framgångsrikt bolag inom ridkläder. Med envishet och driv lyckades hon lära sig hur man byggde webbshop, marknadsförde, designade och köpte in kläder och har nu blivit en riktigt framgångsrik entreprenör inom både ridsport och e-handel generellt.

Från hästtjej till entreprenör

Jag är en 24årig hästnörd, innan jag för snart 4år sen startade Maya har jag inte gjort så mycket. Jag har haft lite olika extrajobb samt pluggat på Uppsala Universitet. Men egentligen ingen erfarenhet från tidigare som är värd att nämna.

Jag gjorde 2017 en hästförsäljning där jag fick 120 000kr över, vilket blev startkapitalet. Jag har alltid velat göra min egen grej och tog tillfället att lägga grunden till det som idag är Maya Delorez!

Jag har haft många roller under resans gång men just nu är jag ansvarig för e-handeln, produktdesign, inköp & creative director. Sen är jag ju även VD. Det är lite för brett och spretigt, men jag jobbar på det! (älskar det dock!!)

Madelene Törnblom E-handelsprestation

En vanlig arbetsdag

"Jag föredrar att ha dagarna öppna då jag märker att det är så jag håller mig mest kreativ!"
Madelene Törnblom

Det här är den svåraste frågan man kan ställa mig. Ingen dag är den andra lik klyschigt nog. Men det är just det jag älskar.

Jag har en vision där jag försöker ta så få möten som möjligt för att hålla dagarna fria, det går i och för sig går ganska dåligt, men jag försöker i alla fall. Jag föredrar att ha dagarna öppna. Jag märker att det är så jag håller mig mest kreativ!

Så en vanlig dag kan bestå av allt från möten, mail, admin, produktdesign, inköp, arbetsintervjuer, content, resultat och strategi!

Råd till någon som vill lyckas inom e-handel

Det bästa råd jag kan ge någon är att våga prova, kasta dig ut. Vänta inte på andra personer, eller rätt tillfällen, utan KÖR. Jag skulle också säga att försöka komma till Go live stadiet så fort som möjligt, det behöver inte vara perfekt från början. Det är det bästa med e-handel!

Mer om Maya Delorez

Madelene startade företaget när hon var 21 år gammal utan någon som helst erfarenhet av varken inköp, marknadsföring eller e-handel. På tre år lyckades hon med envishet och hårt arbete växa bolaget till 40 miljoner kronor i omsättning.

Lyssna gärna på podden E-commerce Success där Madelene berättar om hela hennes tillväxtresa och om hur hon med hjälp av Google och YouTube sourcade produkter och byggde upp e-handeln helt på egen hand.

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm