Porträtt:
Emma Garrote Fredman

E-star original 2021 hållbarhet

Emma Garrote Fredman vann 2021 pris som årets Drivkraft inom Hållbarhet för sitt engagemang på Gina Tricot. Hon är stolt över att ha fått priset samtidigt som hon även vill lyfta fram de fina bedrifter som de andra nominerade genomfört under året!

Motivering, Årets Drivkraft inom Hållbarhet 2021:

För att inte bara inom e-commerce, utan även för retail och fashion vara ett ledmotiv mot hur hållbarhet ska bedrivas framåt. Många fantastiska hållbarhetsinitiativ som tar Gina Tricot framåt och inte bara utmanar branschen utan även förändrar och förbättrar vårt sätt att handla kläder. En person som är oerhört prestigelös och som sällan får äran för sitt fantastiska arbete.

Längtan efter att göra skillnad

Jag har jobbat i produktion i mer än 10 år nu och har bott runt om i världen i flera år, bland annat i Dhaka, Bangladesh och Shanghai, China. Att jobba med produktion och produkt leder oundvikligen till en tankeställare om vår påverkan på vår planet, detta födde en längtan till att göra skillnad och en förändring till en bättre textilproduktion.

Emma Garrote Hållbarhet

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

"Att jobba med produktion och produkt leder oundvikligen till en tankeställare om vår påverkan av vår planet."
Emma Garrote Fredman

Jag jobbar globalt med mitt team och leverantörer utspridda i världens alla hörn. Varje dag känner jag stor tacksamhet för att tillsammans med dessa underbara människor driva vår produktion och produkt framåt och hitta bättre och mer hållbara lösningar.

Att verkligen få saker gjorda och inte bara prata om nya möjligheter, det är min dagliga strävan tillsammans med mitt team. Ingen dag är den andra lik, att jobba med produktion och hållbarhet handlar egentligen om problemlösning,man kan aldrig nöja sig eller känna sig färdig, vi kan alltid blir bättre, vi kan alltid göra lite bättre.

Vill rikta all cred till mitt team, jag är mycket lyckligt lottad som får jobba med dessa magiska människor!

Vilka råd skulle du vilja ge till någon som vill skapa en hållbar e-handel för framtiden?

Våga ifrågasätta, våga förändra, våga bryta invanda och gamla mönster, framförallt våga gå utanför din comfort zone – vi har allt att vinna!

Om Gina Tricot

Gina Tricot är en svensk modekedja som erbjuder spännande och feminint mode till kvinnor i över 30 länder. Här krånglar de inte till det, deras styrka är att alltid ta tillvara på enkelheten, både i sin design och sitt sätt att arbeta. De har en stark passion för mode och har som målsättning att erbjuda kunden en ny och intressant shoppingupplevelse.

Kontakta oss

Erfarna rekryterare, erfarna inom e-handel - vi hjälper dig att hitta rätt

Telefon: 010 - 199 35 50
E-post: info@ecommercerecruit.se
Adress: Lilla Torg 4, Malmö
Adress: Kungsgatan 37, Stockholm