Lyckad rekrytering av Sweefs nya VD

Sweef är ett framgångsrikt e-handelsföretag som under 2024 förväntas nå 300 miljoner kronor i omsättning. Ludvig Ungewitter, grundare till bolaget och som varit VD sedan starten, lämnar nu VD-rollen men fortsätter att stötta bolaget genom styrelsen.

Ny VD för bolaget blir Alex Baumann som har en bakgrund inom e-handel med fina framgångar inom bland annat Djuce och Petbuddy Group.

Sweef grundandes för tolv år sedan och har haft en fantastisk tillväxtresa. Det enda året då bolaget inte växte var 2023 då de låg kvar på samma nivå som tidigare, trots att möbelmarknaden backade med hela 44%. Under 2021 kom även eEquity in som ägare i Sweef, vilka ser en enorm fortsatt potentiell i bolaget.

”Trots det senaste årets rejäla svacka i marknaden har Sweef med sitt fantastiska varumärke, team och högkvalitativa produkter fortsatt att imponera. Bolaget tar nu nästa stora kliv framåt och det är med stor glädje vi välkomnar Alex som ny VD. Sweef har, på senare år, gjort många viktiga investeringar inom tech och expansion, så det är på en stabil grund vi nu kan fortsätta växa och tillgängliggöra nätets skönaste soffor till en allt bredare kundbas.” – Jessica Mattsson, eequity

Ludvig Ungewitter är i skrivandes stund i full färd med överlämningen till Alex.

”Jag har varit i bolaget sedan starten och det är nu dags att få in nya ögon som kan fortsätta att förfina våra processer och samtidigt öka tillväxten på våra befintliga marknader. Vi ser redan idag signaler på att bolaget kommer att ha en riktigt bra tillväxt under året och med en sannolikt kommande räntesänkning kommer vi att gynnas ännu mer.” – säger Ludvig Ungewitter, avgående VD på Sweef.

Alex, som tillträder rollen som VD, har en lång bakgrund från e-handelsbranschen och har tidigare arbetat i rollen som VD i andra bolag.

”Det känns otroligt spännande att få vara en del av Sweefs framtida tillväxtresa. Jag har tidigare byggt upp e-handelsbolag från grunden och att ta VD-rollen i ett bolag som Sweef som befinner sig i en ”Scale up phase” är ett naturligt nästa steg för mig. Ludvig har gjort ett jättebra arbete och lämnar över ett fantastiskt bra varumärke och ett energiskt team.” – berättar Alex Baumann tillträdande VD på Sweef.

Alex kommer nu att, med nya ögon, fokusera på att förfina processer samt att skapa ökad struktur och tydlighet. Sweef ska under de kommande tre åren gå från en omsättning på 225 miljoner kronor till att tredubbla siffrorna. Målet är att bli en ledande premiumaktör för möbler online i norra Europa.

”Teamet på Sweef är otroligt dedikerat och där är en positiv och stark kultur i bolaget vilket skapar otroligt mycket energi. Vårt mål är nu primärt att växa på våra huvudmarknader Sverige, Norge och Tyskland, men vi ser också stor potential i exempelvis Schweiz, Österrike och Holland. Att nå våra tillväxtmål framåt är viktigt, men samtidigt måste vi säkerställa att vi bibehåller vår lönsamhet”. – fortsätter Alex.

Alex avslöjar också i intervjun att de sannolikt även kommer att ge sig in i nya områden inom möbelsegmentet.

I rekryteringsprocessen av Sweefs nya VD, som genomfördes av E-commerce Recruit, var intresset enormt och det genomfördes dialoger med nästan 300 kvalificerade kandidater till rollen.

”Jag har rekryterat i 20 år men aldrig med ett så stort intresse för en VD roll tidigare, vilket skvallrar om vad Ludvig åstadkommit med Sweef som varumärke och arbetsplats. Vi hade väldigt många duktiga och kompetenta kandidater i processen, men i slutändan känns matchningen mellan Sweef och Alex som riktigt bra och jag ser verkligen fram emot att följa deras resa tillsammans.” säger Sanny Malmberg, ansvarig rekryterare från E-commerce Recruit.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn