Digital kompetens ska stärka styrelser

Med bakgrund av en hög och snabbt växande efterfrågan för företag att stärka sina styrelser med digital kompetens tar E-commerce Recruit ytterligare ett steg i sin tillväxtresa genom att även erbjuda styrelserekrytering.

E-commerce Recruit har mångårig erfarenhet av att rekrytera e-handels/-digitala kompetenser på managementnivå och har byggt upp ett av Nordens största nätverk att rekrytera ifrån.

”Vi har genom åren fått många förfrågningar om att rekrytera kompetenser med digital spets för styrelseuppdrag och vi ser nu att efterfrågan växer ytterligare. Givet den tillväxt e-handelsbranschen genomgått samt den otroligt snabba digitaliseringen vi befinner oss i, blir det extra viktigt för företag att stärka sina bolagsstrategier med kunskap och förståelse för det digitala landskapet. Dessa kompetenser är spot on de kandidater vi dagligen har dialoger med och rekryterar på E-commerce Recruit. Därför blir det ett naturligt steg att officiellt lanserar tjänsten ”Styrelserekrytering”, säger Sanny Malmberg, CEO på E-commerce Recruit.

Att rekrytera tunga och erfarna profiler till styrelser och advisory boards kan göra stor skillnad vid expansion eller förändring av ett bolag. Erfarenhet från tidigare tillväxtbolag. förändringsresor eller digitalisering är därför starkt efterfrågat av bolag som vill utvecklas över tid. Detta gäller både inom e-handelsbranschen och för traditionella bolag där digitalisering är ett måste för att kunna konkurrera på dagens marknad. Några situationer som kan kräva ny kompetens i styrelsen är när det ställs krav på skalbarhet, expansion, nya processer, internationalisering, digitalisering eller organisationsförändringar.

I de förfrågningar som vi får så ser vi en tydlig efterfrågas av personer som varit med på tillväxt/- och digitaliseringsresor, ”turnaround case” eller organisationsförändringar och i befattningar som gett förståelse för hela det digitala spektrat, från strategiskt perspektiv till operationell förståelse. Vår samlade erfarenhet av hantverket inom rekrytering och headhunting tillsammans med hög digital kompetensen gör att vi kan säkra både kompetens, nätverk och arbeta med diversifiering och mångfald i vårt arbete med att stärka styrelser, säger Sanny Malmberg.

Läs gärna mer på: Ecommercerecruit.se/styrelserekrytering

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn