E-star awards

"Årets Drivkraft, Hållbarhet"

Hållbarhet är alltid ett viktigt samtalsämne och just nu befinner vi oss i en tid där det är extra viktigt att uppmärksamma arbete som gynnar vår miljö. Nominera den person som inspirerar dig och driver samtalen framåt och gör en förändring för dig, mig och för alla!

Många bra kandidater har nominerats för sitt engagemang och sitt inspirerande arbete och här presenterar vi de 4 utvalda kandidater som juryn tagit vidare.

Du kan läsa mer om våra finalister genom att föra muspekaren över bilden. Vinnaren presenteras den 1 oktober, kl 15. Se prisutdelningen här.

Årets finalister

Bilal Bhatti

Bilal står i fronten när det kommer till hållbarhet och möjlighet att spåra klimatpåverkan i flera led. Han grundade för ett par år sedan bolaget Papertale som tagit fram en innovativ produkt som med hjälp av blockchain säkerställer att alla arbetare vid produktframställning får betalt enligt lagstadgade minimilöner samtidigt som produktens klimatpåverkan registreras, och kan spåras, under hela tillverknings- och transportkedjan. Produkten Bilal utvecklat kommer i framtiden att ge konsumenter möjlighet att handla textiler och andra produkter med full miljöinsyn och samtidigt få en transparent inblick i hela produktionskedjan. Denna produkt kommer att revolutionera förståelsen för hur vår konsumtion och vår livsstil påverkar klimatet.

Bilal Bhatti

Emma Fredman Garrote

För att inte bara i eCommerce, utan även för Retail och fashion vara ett ledmotiv mot hur hållbarhet ska bedrivas framåt. Många fantastiska hållbarhetsinitiativ som tar Gina Tricot framåt och inte bara utmanar branschen utan även förändrar och förbättrar vårt sätt att handla kläder. En person som är oerhört prestigelös och aldrig får äran för sitt fantastiska arbete.

Emma Fredman Garrote

Johanna Allhorn

Johanna har ett starkt engagemang för hållbarhet och driver arbetet framåt genom sitt arbete med engagerande innehåll på ämnet på sajten Ehandel.se. Johanna gjorde ett starkt avtryck på marknaden när boken Resan till hållbar e-handel släpptes, där hon varit redaktör för boken. Hon har sedan fortsatt arbetet genom artikelserier baserat på ett stort mystery e-shoppers-test, där snabba leveranser och mycket luft i paketen uppmärksammades. Med sin granskning och sitt mod att lyfta fram obekväma sanningar har hon på kort tid påverkat e-handelsbranchen i en mer hållbar riktning.

Johanna Allhorn

Sofia Modig

Sofia Modig jobbar som Hållbarhetschef på nätapoteket Apotea. Bolaget vann under 2020 pris som Sveriges mest hållbara företag. Sofia Modig, som även är en av Apoteas grundare och tidigare även bolagets marknadschef, har under lång tid axlat rollen som hållbarhetschef – ett naturligt steg då hållbarhet alltid varit en stor del av Apoteas och marknadsavdelningens drivkraft. På Apotea är hållbarhet inte bara policydokument eller ord man slänger sig med, utan ett omfattande arbete som hela personalen är delaktig i på olika sätt. Sofia leder nu hållbarhetsarbetet och engagerar både medarbetare, leverantörer och kunder i olika projekt för att Apotea ska bli Sveriges mest hållbara företag. Att som en av Sveriges största nätbutiker lyckas uppfattas som hållbarast är en bedrift och en prestation långt över tillväxt och omsättning och ett resultat av Sofias hårda arbete inom e-handel.

Sofia Modig

Rösta på den kandidat nedan som du tycker förtjänar att bli ”Årets Drivkraft, Hållbarhet”. Du får endast rösta en gång per kategori. 

*Du får endast rösta en gång per kategori. Dina uppgifter sparas för att säkerställa en rättvis röstning. När du röstat får du ett bekräftelse mail och när vinnaren är utsedd kommer du att få information om detta.

Dela denna sida så att fler kan rösta:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email

Vill du veta vem som vinner? Se  prisutdelningen och var med och hylla branschens bästa medarbetare? Anmäl dig via länken här bredvid till vårt evenemang på Linkedin. Det kostar inget och är helt digitalt. Skriv in fredagen den 1 oktober, kl 15.00-15.20 i din kalender.

Röstningen stänger om:

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Röstningen är avslutad. Snart presenterar vi vinnaren! Håll ut.